Iki -50% batams ir drabužiams visiems sezonams>>>

Kas yra Gore-Tex?

15.04.2023

Gore-Tex yra vandeniui atsparios ir kvėpuojančios medžiagos technologija, sukurta W. L. Gore and Associates įmonėje, kurią 1958 metais įkūrė Bill Gore ir jo žmona Vieve. Technologija buvo pristatyta pirmą kartą 1976 metais ir nuo tada tapo populiari medžiaga lauko drabužiams, avalynei ir įrangai. GORE-TEX technologija revoliucingai pakeitė aktyvų gyvenimo būdą gyvenančių žmonių gyvenimus. Vandeniui atsparūs, tačiau kvėpuojantys batai prieš tai buvo laikomi misija neįmanoma, nes šie du reikalavimai prieštaravo vienas kitam, tačiau Gore-Tex buvo pirmoji technologija, kuri galėjo pasiūlyti tiek vandeniui atsparius, tiek kvėpuojančius batus.

Gore-Tex yra membrana, pagaminta iš plono apdoroto politetraftoroetileno (ePTFE), turinčio mikroskopines poras per mažas vandens lašams praeiti, bet pakankamai dideles, kad vandens garai (prakaitas) galėtų išgaruoti. Tai leidžia nesušlapti, tuo pat metu užtikrinant kvėpavimą ir komfortą.

Gore-Tex technologija taip pat yra neperpučiama vėjo, kadangi membrana susideda iš milijonų smulkių porų, kurios neleidžia vėjui prasiskverbti, todėl ji yra idealus pasirinkimas lauko veikloms vėjuotomis oro sąlygomis. Be to, Gore-Tex medžiagos yra atsparios ir ilgaamžės, net ir dažnai naudojamos sunkiomis sąlygomis.

Apskritai, Gore-Tex technologija užtikrina puikią pusiausvyrą tarp atsparumo vandeniui ir kvėpavimo, todėl ji yra populiarus pasirinkimas aktyvaus laisvalaikio entuziastams ir profesionalams. Gore-Tex tapo atsparios vandeniui ir kvėpuojančios aprangos sinonimu.

 

Superfit ir Gore-Tex
Jau beveik 20 metų Superfit yra W.L. Gore licencijos turėtojas. Šimtai tūkstančių testų ir milijonų vaikiškų batų gamyba su GORE-TEX gaminama pagal rekomendacijas kaip "GORE Center of Excellence".

Naujausia W.L.Gore Associates GmbH inovacija, pranašus kvėpuojantis GORE-TEX XCR laminatas, plačiai naudojamas dabartinėje Superfit kolekcijoje.

Kadangi vaikų kojose yra tiek pat prakaito liaukų kaip ir suaugusiųjų, bet mažesniame paviršiaus plote, todėl jie prakaituoja gausiai. Dėl šios priežasties vaikams reikia batų, kurie maksimaliai kvėpuotų. GoreTex tam yra idealus.

Visos šios priemonės sukuria puikų klimatą batų viduje, todėl mažos kojytės lieka sausos ir jaučiasi patogiai valandas.

Mūsų parduotuvė siūlo šiuos batus su Gore-Tex ar kita membrana:



Pasidalinti socialiniuose tinkluose!

Facebook Twitter Email

Paskutiniai įrašai

Įkeliama...