Mūsų gimtadienio garbei: nuo -20% iki -50% pavasario ir vasaros kolekcijai>>>

Kuo skiriasi vilna ir merino vilna?

18.01.2024

Štai keletas svarbių faktų:
•    Merino vilna nėra kokybės įvertinimas, o avių rūšis:
Vilnos pluošto storis priklauso nuo avių rūšies. Merino yra avių veislė, o ne kokybės įvertinimas. Jos populiarumas kilo iš naujovių tekstilės technologijose, kurios sudarė galimybę kurti lengvesnius, švelnesnius audinius nei iš labiausiai Žemėje paplitusių avių vilnos. 
•    Merino vilna retai sukelia niežulį:
Tai yra viena iš priežasčių, kodėl šiandien rinkoje yra daugiau drabužių iš būtent merino vilnos. Įprasta vilna būna šiurkštesnė, todėl tinka kaip vidurinis sluoksnis. Merino vilna dažnai būna minkštesnė, malonesnė odai, todėl labiau tinkama drabužiams, kurie tiesiogiai liečiasi prie kūno, pavyzdžiui, termo apatinis sluoksnis ar kepurė. 
•    Termoreguliacija:
Merino vilna turi puikias temperatūrą reguliuojančias savybes. Dėl lengvesnio pluošto merino vilna gali geriau valdyti drėgmę, nes greitai pašalina drėgmę nuo odos ir išleidžia ją į orą, todėl dėvintis merino vilną išlieka sausas. Tačiau kitų rūšių vilna turi geresnes šilumos izoliacines savybes.
•    Drėgmės sugėrimas ir garinimas:
Visos vilnos rūšys puikiai sugeria drėgmę ir ją garina. Merino vilną lengva prižiūrėti, ji greitai džiūsta. Storesni vilnos pluoštai sugeria daugiau vandens, todėl džiūsta ilgiau. Tačiau storesnio pluošto vilna yra patvaresnė.

Dabar, žinodami skirtumus, galite pasirinkti tinkamą vilnos tipą, atsižvelgdami į savo poreikius ir pageidavimus! 
 



Pasidalinti socialiniuose tinkluose!

Facebook Twitter Email

Paskutiniai įrašai

Įkeliama...